Placinta rustica cu ceapa verde si telemea

de RalucaIrina in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2011 | 8209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ierburi Provence
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • o legatura ceapa verde
  • 100 g telemea
  • marar pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu ceapa verde si telemea:

1. Se toaca ceapa marunt, se da telemeaua pe razatoarea mica, iar faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si ierburile Provence. Separat se amesteca bine oul cu laptele si uleiul, apoi se adauga peste faina. In final incorporam telemeaua si ceapa .  

2.    Incingem cuptorul la foc mediu, ungem o tava cu ulei in care uniformizam compozitia. Presaram telemea rasa pe deasupra si marar. Lasam la cuptor in jur de 30 de minute (sau mai putin, cuptorul meu coace mai greu un pic), pana e rumena deasupra .

Se lasa la racorit apoi se poate servi cat e calda, dar este extrem de buna si rece, asa ca merge incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu ceapa verde si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

ieri la 17:01

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]