Dulceata de visine

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 5 Iun 2016 | 3620 vizualizari

 

Dulceata de visine este preferata parintilor mei, asa ca o pregatesc  cu placere pentru ei atunci cand am ocazia.

 

INGREDIENTE

  • 1100 g visine (900 fara samburi);
  • 600 g zahar (mai mult sau mai putin in functie de gusturile dvs);
  • 1 pahar cu apa;
  • Jumatate pastaie de vanilie.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam bine visinele si incepem operatiunea mai putin placuta: indepartarea samburilor. Dupa aceasta, mie mi-au mai ramas aprox 900 g de visine.

Le punem intr-o cratita incapatoare si le acoperim cu zahar.

Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.

 

A doua zi, se adauga in cratita si un pahar de apa si o jumatate de pastaie de vanilie si le fierbem cam 30-40 de minute.

 

Acum incepe operatiunea mai placuta: testarea. Vom sti ca e gata atunci cand picatura de sirop nu curge, nu se mai prelinge. Luam focul si lasam la racit.

 

Se toarna dulceata in borcane si se eticheteaza.

 

Din 900 g fructe eu am obtinut 2 borcane de dulceata plus cateva farfurioare pentru degustatori ^.^

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/07/dulceata-de-visine-2015.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine