Dulceata de prune decojite

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Sep 2010 | 11968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1kg zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • apa de var
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune decojite:

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape.
Se decojesc si se cresteaza cu un cutit la capete ,apoi se scot samburii impingandu-i  cu un betisor .

Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele decojite si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de  legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Este o dulceata  aromata  si cu un gust deosebit ,foarte diferit de gustul dulceatii  de prune in coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune decojite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Julie 1

08.09.2010, 07:49

Saru' mana Bunica! Stai linistita, am pus deoparte

sandulescu31 1

16.09.2010, 21:04

super buna

Julie 1

17.09.2010, 08:03

Sandu,o dulceata si-o cafea!?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise cu prune