Dulceata de cirese negre

de oanapl in Dulceata / Gem, 27 Mai 2017 | 7652 vizualizari

 

Majoritatea retetelor recomandă să se pună zahăr 1:1, dar nouă ne place dulceata de cirese negre amară, asadar am pus mai putin zahar si a iesit chiar pe gustul nostru. Incă mai am dulceată facută in anul 2015 si care arată perfect, fără să fi prins aer sau să facă mucegai.
Această retetă am invătat-o de la bunica. Imi amintesc cu drag de ciresul bătran din grădina bunicii, care conform celor spuse de bunica, fusese plantat cu zeci de ani in urmă de către soacra ei. Ciresul avea peste 60 de ani si făcea o dată la 2 ani niste cirese grozav de bune, din care noi pregăteam o dulceată delicioasă. Desi era o treabă "murdară" si migăloasă, o ajutam in fiecare an pe bunica să pregătească dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 6.7 kg cirese fara samburi (aproximativ 10 kg cu samburi)
  • 3 kg zahar
  • 2 lime
  • zeama de la o lamaie
Portii: 19
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre:

Speli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii.

Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul. 

Lasi ciresele la rece cateva ore, sau peste noapte, si apoi le pui la fiert la foc mic. Dupa ce incepe sa clocoteasca, aduni spuma formata, de cate ori este nevoie. Pui o lingura cu dulceata pe o farfurie si o dai la rece. Daca se incheaga, inseamna ca este gata dulceata.

Cand incepe sa se lege compozitia, adaugi zeama de lamaie si cubuletele de lime si mai lasi sa fiarba 10-20 de minute. Eu am fiert dulceata timp de aproximativ 4 ore, la foc mic. 
Torni dulceata in borcanele sterilizate, infiletezi capacele si rastorni borcanele cu capacul in jos, timp de 15 minute, apoi le aduci in pozitia normal, le acoperi cu o patura groasa si le lasi sa se raceasca lent.

 Mie mi-au iesit 19 borcanele de 400 g fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (20)

oanapl 1

29.05.2017, 11:13

Ma bucur ca va place si va invit sa o testati!

kytz 1

08.06.2017, 10:17

Vin și eu la testat!

oanapl 1

08.06.2017, 15:36

Hai!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata asortata cu stafide