Dulceata de cirese

de Rocsi in Dulceata / Gem, 20 Iun 2014 | 5022 vizualizari

 

Suntem in sezonul in care ne umplem camara cu bunatati, ca de, iarna e lunga si este bine sa avem de toate. Zilele acestea am primit niste cirese, de tara, si chiar era pacat sa nu fac ceva bun din ele. Compoturi am zis ca fac mai putine ca mai sunt destule, nu mi-a ramas decat sa fac o dulceata. Si cea dulceata a iesit! O minunatie! Fuguta pana la piata ca mai sunt cirese si faceti si voi cateva borcanele.

 

INGREDIENTE

  • 3.2 kg cirese
  • 1.250 gr zahar
  • borcane mici de 400 gr
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos.
Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece.
Indepartam coditele si scoatem samburii.
Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam sa stea asa o ora la rece.
Punem oala pe foc, la inceput dam focul putin mai mare, iar cand incepe sa fiarba, focul il reglam mediu-spre mic.
Spuma ce se formeaza deasupra o luam cu o paleta.
Amestecam din cand in cand, usor, sa nu zdrobim ciresele.

Dupa circa o ora si jumatate, luam putina dulceata pe o farfurioara.
O lasam sa se raceasca, apoi impingem putin cu dosul unei lingurite.
Daca se formeaza un fel de riduri inseamna ca dulceata este gata.
Inchidem aragazul si punem dulceata fierbinte in borcane.
Le infiletam bine si invelim borcanele intr-o patura pana a doua zi, cand le ducem la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

22.06.2014, 12:55

Ma bucur Lau.

Rocsi 1

22.06.2014, 12:55

Nu mai ofta Laura si hai la degustare

Rocsi 1

22.06.2014, 12:55

Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese amare