Drob de miel facut de bunicute

de Gusti in Oaie, 1 Mai 2009 | 29605 vizualizari

 

Bunicile pregatesc an de an de Pasti reteta de drob de miel ...

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de la un miel (ficat, inima, limba, rinichi, plamini)
  • carne cu grasime
  • prapur
  • Doua cepe vechi
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • 3 oua crude
  • 3-4 oua fierte tari
  • sare
  • piper
  • condimente pentru carnea de miel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel facut de bunicute:

Si anul acesta, reteta de drob de miel preparata de bunici de Pasti a fost delicioasa. Urmareste mai jos modul de pregatire al drobului de miel:

Se spala maruntaiele, se fierb in apa cu sare si condimentele speciale, se scurg, se lasa sa se raceasca si se dau impreuna cu ceapa veche (taiata marunt si calita) prin masina de tocat.

Verdeata se toaca marunt si se pune peste carnea tocata. Se bat cele 3 oua si se adauga la compozitie. Se amesteca totul.

Se pregateste o tava de cozonac astfel: se unge tava, se pune prapurul (care a fost tinut 2-3 ore in apa cu otet) si se pune in ea jumatate de compozitie. Se aseaza apoi 3-4 oua fierte tari si se pune si cealalta parte din compozitie. Se acopera apoi cu prapurul si se unge cu ou.

Se da la cuptor cam 45 de minute la foc potrivit.

BONUS:

Clatite cu drob

Compozitia de drob poate fi pusa intre clatite si iese un aperitiv delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel facut de bunicute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob