Dovlecei pane cu sos tzatziki

de -Licurici- in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2015 | 5798 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dovleceii pane, mai ales cu branza in compozitie. De obicei, ii mancam cu mujdei de usturoi, dar acum am zis sa incerc cu sos tzatziki si a fost pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 oua
  • 50 g branza de capra
  • 2 linguri faina
  • sare + mix condimente curry
  • sos tzatziki: 200g iaut grecesc + un castravete mic + 4 catei de usturoi + o lingura maioneza
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu sos tzatziki:

Dovlecelul se taie rondele, se presara cu sare si se lasa 5-10 min.

Rondelele de dovlecel se sterg cu un servetel de bucatarie, pentru a se elimina apa care s-a lasat.

Intr-o farfurie se pune faina, iar in alta se bat ouale cu condimentele si cu branza rasa.

Dovleceii se trec prin faina, apoi prin ou si se pun la prajit in ulei incins, cam 1min pe fiecare parte.

Pentru sosul tzatziki am curatat castravetele, l-am dat pe razatoare, apoi am amestecat toate ingredietele.

TIPS-URI

1

Dovleceii nu se taie in felii foarte subtiri.

2

La sosul tzatziki, se poate folosi castravete murat, in locul celui crud.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

19.07.2015, 12:42

Sunt fana dovlecei pane

MotanLaOale 1

19.07.2015, 22:10

-Licurici- 1

20.07.2015, 07:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane