Cartofii se spala bine si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40-60 de minute, pana sunt gatitit complet.
Se indeparteaa coaja, iar pulpa se paseaza usor intr-un bol.
Se incalzeste putin ulei de masline, la foc mediu. Se adauga chiliul tocat, ghimbirul ras, semintele de mustar, turmericul, sare si piper si se gatesc pana cand incep sa elibereze aromele.
Se adauga uleiul aromatizat peste cartofi si se amesteca bine. Se adauga sare si piper, daca mai este nevoie, sucul de lime, ceapa si coriandrul tocate.
Pentru aluat, se amesteca ambele tipuri de faina cu bicarbonatul de sodiu, semintele de mustar, sare si piper, apoi se adauga treptat ~400 ml de apa, pana se obtine un aluat pentru clatite.
Se unge o tigaie cu ulei de masline, se adauga cam 3/4 polonic aluat pentru clatite, se inclina tigaia in toata partile, pana cand intreaga suprafata este acoperita de compozitie si se gateste pana cand incep sa apara mici cratere la suprafata. Se adauga 2 lingurite din mixul de cartofi obtinut anterior, se intinde usor pe toata suprafata, apoi se ruleaza clatita si se transfera pe o farfurie.
Se procedeaza la fel cu restul ingredientelor.
Se servesc calde cu iaurt amestecat cu menta, felii de lime si chutney.