Desert turta dulce la tava

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Feb 2018 | 3590 vizualizari

 

inspiratie mi-a fost reteta postata de noiinbucatarie, careia ii multumesc! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. zahar tos
  • 300 ml apa plata
  • 300 gr. faina alba
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 1 plic praf de copt

Glazura:

  • 100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura apa plata rece
  • un varf de cutit pudra de ghimbir
  • cativa stropi zeama de lamaie (4-5)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce la tava:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid.

Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop auriu si foarte dulce (adica pana se topeste tot zaharul caramelizat).

Lasam siropul la racit, apoi il turnam in castron,adaugam praful de copt, faina si ghimbirul ras, mixam sa obtinem un aluat omogen pe care il turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

Nivelam, apoi dam la copt cca 35 minute, facem testul cu scobitoarea la final sa ne asiguram ca turta este coapta.

Cat sta turta in cuptor preparam glazura astfel: turnam continutul unui plic de 100 gr. zahar pudra de la Dr.Oetker intr-un castronel, picuram cativa stropi de zeama de lamaie, adaugam o lingura de apa plata rece si amestecam pana obtinem o glazura aproape incolora.

Adaugam un varf de cutit pudra de ghimbir pentru aroma iar dupa ce scoatem turta coapta din cuptor o ungem repede , asa fierbinte, cu un strat generos de glazura.

Dupa ce am terminat aceasta operatiune, eu am dorit sa dau un aspect de marmorat/crapat glazurii si am ridicat usor de hartia de copt prinzand pe rand de fiecare colt , asa incat glazura deja uscata a crapat uniform pe intreaga suprafata dinspre colturi catre mijloc.

Lasam turta la racit, apoi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

11.02.2018, 14:54

navidad_2017 1

11.02.2018, 19:16

Incredibil de buna, avand in vedere simplitatea ingredientelor si a modului de preparare! Am facut-o ptr "brunch"-ul nostru duminical si a fost, ca si foitajul cu cocos, un mare succes! Eu am pus mai multe condimente tipice turtei dulci ("5 spices" chinezesc) si spre uimirea generala, a iesit ca gust si consistenta aproape identica cu "ontbijtkoek" (prajitura traditionala olandeza ptr micul dejun, avand o lista interminabila de ingrediente, partial "exotice" ); asa ca nu am mai glasat-o, ci am mancat-o unsa cu unt /creme fraiche si gem/miere... O bunatate!

RuxyRux 1

13.02.2018, 21:32

Arata delicios! Gand drag Val!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Carpati