Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

de Andra_Constantinescu in Torturi, 2 Iul 2018 | 3351 vizualizari

 

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 1,1 kg caise
  • 250 g zahar
  • 250 g biscuiti cu unt
  • 130 g unt
  • 550 ml frisca lichida indulcita
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 caisa pentru ornat
  • Diametru tava: 20 cm
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba:

Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie.

Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se asaza intr-o forma de copt pentru tort cu inel detasabil.

Se mixeaza 200 ml frisca si se amesteca cu sosul de caise, apoi se toarna peste biscuiti, se niveleaza si se introduce platoul la congelator pana cand ingheata bine compozitia.

Se topeste ciocolata in 100 ml frisca lichida si se lasa sa se raceasca.

Se scoate tortul din forma si se asaza pe un platou.

Se mixeaza frisca ramasa (250 ml) si se amesteca apoi cu ciocolata topita. Se orneaza tortul, dupa preferinta, cu aceasta crema si cu bucatele de caisa si se introduce din nou in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher