Era de mult pe lista de asteptare. Nu m-a dat pe spate.
BLAT:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galgenusurile se amesteca cu uleiul si apa.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema ca de bezea.
Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se mixeaza usor sa se omogenizeze.
Faina amestecata cu praful de copt si cacao se cerne peste albusuri si se omogenizeaza usor cu o spatula de sus in jos.
Se unge o forma cu pereti detasabili (diametru 24 cm) cu unt, se pune hartie de copt pe fund si se toarna compazitia.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.
Se face proba cu scobitoarea.
Se scoate din forma si se lasa la racit.
UMPLUTURA:
Se amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, esenta de vanilie si se mixeaza la viteza mica.
Se adauga si intaritorul de frisca dupa 3 minute si se mareste viteza de mixare.
Cand se obtine o frisca cu consistenta ferma se incorporeaza ciocolata tocata marunt.
Se pune in frigider.
MONTARE:
Cand blatul este rece se taie cu un cutit ascutit la 2 centimetri de la margine si nu pana la fund.
Se scoate mirzul din mijloc ramanand cam 2 centimetri pe margini si pe fund.
Bananele se curata si se pun in adancitura scobita intregi sau taiate.
Se pune crema peste banane dand forma de musuroi.
Peste crema se pune miezul de bal faramitat bine, bine.
Se preseaza usor cu mana sa se fixeze.
Se presara cu cacao si se presara ornamente colorate.
Se tine cateva ore la frigider.
Se taie si se serveste.
Pofta Buna!