Desert tort cu mascarpone, mure si banane

de mirela0911 in Torturi, 28 Apr 2017 | 4512 vizualizari

 

Un tort delicios si racoros! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 4 lg Green Sugar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1 lg nuca macinata
  • 1 lg migdale macinate
  • 1 plic praf de copt

Pt. insiropat:

  • 200 ml apa
  • 2 lg Green Sugar
  • 1 lg lichior amaretto

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 2 lg Green Sugar
  • 1 lg cu varf amidon
  • 400 ml lapte
  • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 1 banana mare (sau 2 mai mici)
  • zeama de lamaie
  • cateva mure (eu am avut de la congelator)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mascarpone, mure si banane:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si green sugar, adaugat pe rand. Galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri amestecand usor. Ingredientele uscate se amesteca separat, apoi se toarna in 2 reprize peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare. 

Se tapeteaza o tava rotunda, cu diametrul de 22 cm, cu hartie de copt. Se toarna compozitita, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30-35 de minute, se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei parti.

Siropul: Se pune la fiert apa cu green sugar, se lasa la racit, apoi se adauga amaretto.

Crema: Se amesteca cele 2 oua cu green sugar, se adauga amidonul, apoi laptele si semintele de vanilie. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza mascarpone, se mixeaza bine pana se obtine o crema fina, pufoasa. Se imparte in doua crema, o parte ramane asa, iar cealalta parte se amesteca cu putin sirop de mure pentru culoare. Din fiecare se pastreaza si pentru uns si ornat.

Pe un platou, se asaza primul blat, se insiropeaza si se pune crema galbena. Deasupra, se asaza rondele de banane, stropite cu zeama de lamaie, se asaza al doilea blat insiropat, crema mov, mure, iar la final, ultimul blat insiropat. Se unge deasupra si pe margini cu crema si se orneaza cu moatze din aceeasi crema si cu cea colorata. Se asaza cateva mure deasupra si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Green Sugar se poate inlocui cu zahar alb, iar cantitatea difera in functie de gusturi.

2

Se pot folosi si altfel de fructe.

3

Se orneaza dupa imaginatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mascarpone, mure si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (35)

kytz 1

30.04.2017, 10:55

Arată excelent!

mirela0911 1

30.04.2017, 16:07

Va multumesc!

Rahela Velicu 1

02.05.2017, 13:57

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu fara oua si fara cafea