Tort Claudia

de Lily_Musat in Torturi, 13 Ian 2011 | 5758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 30 ml apa,
  • 30 ml ulei,
  • 20 g cacao,
  • 8 linguri de faina.
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 200 ml apa,
  • 75 g zahar,
  • 1 plic de capucino de ciocolata.
  • Ingredinete pentru crema:
  • 3 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 3 linguri cacao
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 1 + 1/2 linguri de apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • 2 linguri de cacao,
  • 50 g unt
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Claudia:

Preparam blatul in felul urmator:

Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao. Mixam in continuare. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pe fundul careia punem harite de copt. Setam cuptorul la 30 minute la 180 grade si in ultimele 5 minute ridicam temperatura la 190 grade.

SIROPUL:

Se pun la fiert toate ingredientele dupa care se lasa sa se raceasca.

CREMA:

Untul partial topit se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca 1 minut. Se taie blatul in 2 si se insiropeaza doar cel de jos, se pune crema peste, apoi se pune si cealalta parte de blat care nu se insiropeaza pentru a evita sa se inmoaie. In felul acesta glazura iese frumoasa si nu se umfla.

GLAZURA:

Apa, zaharul si cacaoa se pun pe foc sa se topeasca cca 1 minut, apoi se da de pe foc si se adauga untul, amestecand pana se dizolva, se lasa sa se raceasca, dupa care se pune pe tort. Se orneaza cu frisca pe margini si se fac cateva rozete pe tort.

Eu am avut si cateva bucati de ciocolata cu capucino, pe care le-am pus pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Claudia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone II