Desert tort Coroana de Frankfurt

de oanapl in Torturi, 27 Noi 2017 | 4992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • ½ pachet praf de copt
  • pentru crema:
  • 200 g unt
  • un pachet praf de budinca
  • ½ l lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g zahar
  • pentru décor:
  • 2 linguri unt
  • 80 g migdale maruntite
  • 100 g zahar
  • cirese sau visine
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Coroana de Frankfurt:

Pentru aluat, freci untul spuma cu zaharul vanilat, zaharul si ouale, adaugate unul cate unul. Faina o amesteci cu amidonul si praful de copt si o cerni peste crema de unt. Torni aluatul intr-o tava rotunda cu gaura in mijloc si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, apoi il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce se raceste il tai in 3 parti, pe latime.

Pentru crema pregatesti budinca asa cum scrie pe plic, folosind lapte, zahar vanilat si zahar. Lasi apoi sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru ca budinca sa nu prinda crusta. Bati untul spuma si il amesteci cu budinca.

Pentru décor, topesti untul intr-o tigaie, adaugi zaharul si lasi sa se caramelizeze, apoi pui migdalele maruntite. Ungi cu ulei o folie de aluminiu si scoti pe aceasta amestecul caramelizat. Lasi sa se raceasca si apoi il pisezi.

Pentru a monta prajitura, pui pe un platou primul blat, il insiropezi cu putina apa cu lamaie, si adaugi 1/3 din crema. Pui al-2lea blat, il insiropezi si il acoperi cu jumatate din crema ramasa, apoi pui al-3-lea blat, cel cu partea rotunda. Acoperi toata coroana cu crema (pastrand putina pentru ornat) si presari migdale caramelizate si maruntite.

 Din crema pastrata faci, cu posul, mici floricele peste care asezi fructele. Pui tortul la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Coroana de Frankfurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inimioară cu dragoste de la Luciana