Reteta asta o am din copilarie si o fac ori de cate ori imi vine dor de gustul copilariei . Am refacut-o de Craciun si a avut mult succes.
Pentru blat:
Sirop:
Nuca de cocos
Incepem sa facem blatul. Pregatim tava dreptunghiulara si o ungem cu margarina si o pudram cu faina.
Topim pe aburi intr-un bol ouale, zaharul, untul, mierea si laptele, amestecand cu un tel pana ingredientele sunt topite. Luam de pe foc si amestecam cu faina si praful de copt. Apoi turnam in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180º C.
Cand e copt blatul, scoatem si il lasam sa se raceasca. Apoi il taiem cuburi uniforme.
Facem un sirop din lapte, unt, zahar, rom si cacao pe care il fierbem pe aragaz, pana se leaga putin. Eu fac testul intr-un pahar cu apa rece-picur si daca picatura ramane la fund si nu se imprastie, sosul e gata.
Cufundam cuburile de blat in sos si apoi le tavalim in nuca de cocos.
Se servesc reci-a doua zi. Sunt deosebit de aromate si bune. Cam dulci dar se mananca in cantitate mica.
Pofta mare si sper ca vi-a placut!