Desert tarta cu crema si piersici

de cristina1985 in Prajituri, 6 Aug 2019 | 2616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt
  • 200 g unt
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g iaurt grecesc
  • 150 g zahar pudra
  • 1-3 lg-te esenta migdale
  • 1 pliculet gelatina
  • 100 ml apa
  • Ornat:
  • 1 cutie compot piersici 820 g (465 g cantitate neta)
  • fulgi migdale
  • 1/2 pliculet gelatina
  • 50 ml apa
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema si piersici:

Blat: Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit. Se pune hartie de copt , intr-o forma de tort  cu baza detasabila.Se unge cu ulei  (hartia de copt) si se preseaza cu lingura, amestecul de biscuiti. Se pastreaza in frigider, timp de  1 ora.

Crema: Se amesteca frisca lichida, cu mascarpone,iaurt,zahar pudra si esenta migdale (puneti in functie de cat de puternica este aroma si gustati!).Se amesteca putin cu telul ,pana incepe sa se ingroase.

       Gelatina se amesteca cu 100 ml apa,se lasa 10 minute la temperatura camerei,apoi se fierbe pe baie de aburi,pana se dizolva.Nu fierbeti prea mult gelatina (cam 1 minut)!Se lasa putin la racit, iar inainte de a se intari, se adauga peste crema si se amesteca.Se toarna crema peste blat si se tine la frigider cateva ore (minim 4 ore).

Ornat: Gelatina se amesteca cu 50 ml apa.Se procedeaza la fel,ca in descrierea de mai  sus.Fulgii de migdale, se prajesc intr-o tigaie,la foc mic, amestecand foarte repede, pentru ca se ard usor.

Piersicile se taie cubulete,se scurg si se pun peste tort .Se ung cu gelatina si se introduce din nou in frigider.Trebuie sa mai stea cam 1 ora,pana se intareste totul. Inainte de a se consuma, se presara fulgii de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza