Desert Snickers Bars

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 10 Ian 2019 | 7531 vizualizari

 

 O prajitura foarte buna inspirata de la Lavinia.
Daca aveti albusuri la congelator nu ezitati sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri
  • 200 g nuci maruntite
  • 150 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 7 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Snickers Bars:

Pentru blat mixam spuma albusurile cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul, nuca maruntita si la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Turnam compozitie intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Lasam blatul sa se raceasca.

Peste blatul rece distribuim ciocolata alba topita cu cele 50 ml frisca lichida. Lasam prajitura la rece pana se intareste stratul de ciocolata.

Pentru crema caramel punem zaharul intr-o craticioara pe foc si lasam sa se caramelizeze. Peste zahar adaugam untul taiat bucatele si lasam pe foc pana se topesc  bucatile intarite. Separat amestecam amidonul cu laptele si le adaugam apoi peste zaharul caramelizat. Fierbem crema pana se ingroase, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.

Distribuim crema rece peste stratul de ciocolata alba. Peste crema distribuim ciocolata neagra topita cu frisca lichida.

Lasam prajitura le rece cateva ore, chiar peste noapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Snickers Bars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone