Foarte bune au iesit aceste rulouri, nu au rezistat mult, ba chiar a fost cearta pe ultimele 2 bucati! :)) :D
Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin pentru a se incorpora cu putina faina si se lasa sa dospeasca.
Restul de apa minerala se incalzeste impreuna cu 3 lg zahar si coaja rasa de lamaie.
Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna uleiul si se amesteca dinspre mijloc spre margine, turnand si apa cu zaharul cate putin. Daca este nevoie se mai poate adauga apa sau faina, dupa caz. Dupa ce s-au incorporat ingredientele, se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat moale, elastic si nelipicios. Se pune inapoi in bol, se acopera si se lasa la loc caldut sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Merele rase se pun intr-un bol si se adauga scortisoara. Se amesteca bine si se lasa deoparte.
Dupa ce a dospit aluatul se scoate pe masa de lucru. Se imparte in doua parti egale. Se ia o bucata si se intinde in foaie subtire de cca 3 mm in forma dreptunghiulara. Se unge cu jumatate din merele rase, deasupra se presara putin gris apoi se ruleaza pe lungime cat mai strans. Se taie in bucati groase de cca 3-4 cm si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa inca 15 minute sa dospeasca.
Se prepara un sirop din apa cu zahar si scortisoara. Dupa ce au trecut cele 15 minute, se ung rulourile cu sirop apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Cand sunt gata, se scot din cuptor si asa fierbinti se mai ung o data cu sirop. Delicioase sunt!
Pofta buna!