Desert rulada Pavlova cu cirese amare

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Apr 2020 | 3870 vizualizari

 

Am incercat-o si pe asta, mai ales ca-mi place mult bezeaua, desi este foarte dulce, e un deliciu....nu-s multumita suta-n mie, se putea si mai bine ( la cuptorul electric sigur imi iesea foarte bine, dar momentan ma multumesc cu ce am ).

 

INGREDIENTE

  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 270 g zahar farin
  • un praf de sare
  • pepite de ciocolata
  • Umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca batuta bine ( neindulcita )
  • cirese negre din dulceata
  • decor sirop de la dulceata si cirese
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada Pavlova cu cirese amare:

Rulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine, continuam asa pana terminam zaharul de incorporat si obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt, intindem uniform bezeaua, presaram deasupra pepite de ciocolata ( sunt speciale pentru fursecuri, nu se topesc la copt ).

La cuptor cu gaz eu am procedat in felul urmator, am incins bine cuptorul, am bagat tava la cuptor pentru 10 min ( am lasat mai mult si s-o parlit nitel pe margini), apoi am redus focul la mic si am lasat cuptorul intredeschis, pentru cca 1 ora.

Cand incepe sa se usuce si sa crape, scoatem tava din cuptor, asezam deasupra hartie de copt si intoarcem tava invers, scoatem hartia de copt si lasam sa se raceasca. Smantana pentru frisca ( neindulcita) o mixam bine.

Cand rulada este racita, intindem frisca peste rulada, din loc in loc asezam ciresele amare din dulceata si rulam cu grija.

Am decorat cu cirese amare si sirop de dulceata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada Pavlova cu cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine