Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale

de Panacris in Prajituri, 14 Mar 2021 | 3091 vizualizari

 

Un desert tare simplu, oarecum rapid așa ca pentru duminica în familie! 😉
 După a treia încercare, sigur va reuși chiar și o gospodină începătoare! 😉 Am descoperit de curând, că pentru deserturi reușite îți trebuie multă răbdare ;) 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pentru ruladă:
  • Ouă 6 bucăți,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr brun 8 linguri,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de rom 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Ulei de floarea soarelui 6 linguri,
  • Făină alba de grâu 6 linguri,
  • Pudră de cacao 2 linguri,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic.
  • Pentru cremă:
  • Unt grăsime 82% 100 g,
  • Zahăr pudră 100 g,
  • Migdale măcinate 100 g,
  • Unt de arahide 2 linguri.
  • Pentu topping:
  • Ciocolată cca. 100 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale:

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare.

Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se înglobează în crema de ouă. Crema de ouă se adaugă în albușul bătut și se amestecă ușor până ce se formează un alaut omogen.

Din acest aluat se lasă de-o parte cca. un sfert, în care se adaugă pudra de cacao, se amestecă până se înglobează în aluat.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul galben, apoi cel cu cacao, obținându-se o formă marmorată, apoi s epune la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade sau până ce trece testul scobitorii.

După ce s-a copt, se scoate rulada pe un prosop de bucătărie, se scoate ușor foaia de pergament, apoi se întoarce blatul pe un prosop de bucătărie umezit, se rulează fierbinte și se lasă la răcorit cca. 20 de minute.

Pentru cremă: untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul pudră, untul de arahide si migdalele măcinate, până ce se omogenizează, api se lasă la rece cca. 10 minute.

După ce s-a răcit rulada și întărit crema se începe ansamblarea. Se unge foaia cu un strat generos de cremă, se întinde cu lama unui cuțit ca să se uniformizeze.

Se rulează strâns foaia, se înfoliază cu folie alimentară, se leagă strâns la capete, apoi se pune la rece cca.  10 minute.

Ciocolata se topește pe baie de aburi, sau în cazul meu la noua jucărie, aparatul speciaa pentru topit ciocolata. După ce se obține o consistență lichidă, se toarnă peste rulada răcorită, se acoperă și se lasă la rece, de preferat până a doua zi.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu unt de arahide si banane