Desert prajitura/tort cu morcovi

de nana in Prajituri, 19 Mai 2019 | 2216 vizualizari

 

Pentru ca e ceva diferit, un gust aparte

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 300 g morcovi razaliti
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • 170-200 g zahar
  • 100 g nuci mărunțite
  • 1/2 lingurița scortisoare
  • 1/2 lingurița ghimbir pudra
  • Sare
  • Suc de portocalie (pentru însiropat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura/tort cu morcovi:

Se bat ouăle cu zaharul pana se topește zaharul, se pune uleiul in fir subțire (se amesteca continuu), apoi se adauga restul ingredientelor (la final se adauga faina).

Se pune foaie de copt intr-o tava rotundă (cu marginile detașabile) și se toarnă compoziția. Se da la cuptor 55 min, la 150 grade C.
Când e gata, se portioneaza blatul in doua și cu sucul de portocale insiropezi bine ambele părți (eu am folosit zeama de la o portocala).

Pentru decor am folosit frisca lichida și mascarpone (sau ciocolata albă topita), fistic mărunțit și căpșuni.

Pofta buna!🎂

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura/tort cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale