O prajitura simpla, dar delicioasa!
Ingrediente pandispan:
Ingrediente ciocolata :
Mai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul.
Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile spuma. Incorporam usor cu o spatula.
Adaugam faina, praful de copt si esenta si amestecam usor cu o spatula.
Tapetam un vas de yenna( sau o tava) cu hartie de copt, turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam la racit.
Intre timp, facem ciocolata. Punem apa cu zaharul la fiert timp de 13-15 minute pana cand incepe sa se ingroase. Adaugam untul, iar cand si acesta se topeste, adaugam cacao. Amestecam bine cu un tel si mai lasam pe foc inca 4-5 minute la foc mic. Adaugam si esenta de rom. Inainte sa punem ciocolata peste prajitura, o lasam 10 minute la racorit. In acest timp se mai si ingroasa putin.
Portionam prajitura, adaugam sos de ciocolata pe fiecarea portie si presaram nuca de cocos sau nuca maruntita.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro