Desert prajitura "Noapte venetiana"

de Teo in Prajituri, 24 Ian 2010 | 76992 vizualizari

 

Adaptata dupa crema de la "Sah" postata de Miha.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop caramelizat (3 linguri de zahar + 3 linguri de apa)
  • 1 cana de faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 cubulet de ciocolata razuita
  • 1 lingura cacao
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita gelatina
  • 200 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • nuca prajita
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Noapte venetiana":

Blat: Se bat ouale cu zaharul. Se adauga uleiul, praful de copt, cacaua, ciocolata si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins pentru 30 min. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Zaharul il caramelizam, iar cand se topeste turnam laptele fierbinte. Atentie! Se umfla si poate da pe dinafara. Amestecam pana cand se topeste tot zaharul, dupa care adaugam faina "desfacuta" in cateva linguri de lapte rece. Punem din nou la fiert pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Se lasa la racit, apoi adaugam gelatina dizolvata in 2-3 linguri de apa rece. Dupa ce s-a racit punem frisca batuta.

Blatul il insiropam cu 100 g zahar caramelizat cu 100 ml apa rece.

Peste blat intindem crema si presaram nuca prajita din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Noapte venetiana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

voica 1

21.02.2013, 20:19

Am doua intrebari referitor la aceasta reteta :
-Nu se specifica cantitatea de cacao ;
-Cele 100 grame de zahar folosite pentru insiroparea blatului sunt altele decat cele precizate in reteta pentru blat + crema ?( 150 si 200 grame )

Teo 1

21.02.2013, 20:57

Voica, 1 lingura cacao;pentru sirop se ard 100gzahar in afara de cantitatile de la blat si crema.

marcela1979 1

21.04.2016, 15:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gratar