De curând am intrat în posesia a câtorva forme faine de la Silikomart 😉 Bineînțeles că m-a virusat Clementina, cu forma aia faină a ei! Așa că m-am pus pe căutat și am găsit forme minunate, la prețuri cât de cât accesibile. Așa că am trecut la teste 😉Prima afost pasca de Paște la cald, dar dacă Cleme m-a provocat, am făcut loc și în congelator pentru acest fonfleu 😉 Așa că pot plasa această minunată prăjitură în colecție mea de "retete pascale" ediție 2021! ;) N-a ieșit perfectă, dar a fost super delicioasă, undeva între un parfe și prăjitură înghețată! ;) Spor, răbdare și poftă bună!
Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.
Pentru crema de bază am ales varianta scurtă 😉 Într-un vas adânc sau cel al mixerului din dotare se pune brânza de vaci, brânza mascarpone, smântâna și zahărul pudră, se mizxează energic, până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă fină.
Crema de brânză se împarte în două boluri.
Gelatina se pune la hidratat în vase diferite cu puțină apă rece, cca. 2 linguri.cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.
Ciocolata se topește la Bain Marie, sau în cuptorul cu microunde cca. 2 minute la 800 watti si apoi se lasă la răcorit.
Sosul de zmeură împreună cu o parte de gelatin[ se pune într-unul din bolurile cu crema de brânză și se amestecă energic până ce se obține o cremă omogenă și consistentă.Crema de zmeură se toarnă în forma de silicon răcită și se pune la congeletor pentru minim 30 de minute.
Între timp se preparaă crema de brânză cu ciocolată, adică în cel de al doilea bol cu cremă de brânză se adaugă în fir subțire ciocolata topită și ușor răcorită, apoi gelatina la fel răcorită și se amestecă energic până ce se omogenizează. Atenție, dacă se întărește și ușor trece înspre îmbrânzire, puneți bolul pe BainMarie și amestecați până se drege crema.
După ce s-a răcit crema de zmeură se scoate din răcitor, se adaugă un strat de pișcoturi și apoi se toarnă crema de ciocolată, apoi se dă din nou la rece, congelator cca. 30 minute, frigider cca. 3 ore.
Înainte de servire se scoate prăjitura de la rece, se adaugă un blat de pandișpan subțire, ca și bază și apoi se răstoarnă pe un platou și se lasă la “încălzit!” cca. 30 minute, până la servire.
Prăjitura se ornează după gust și talent!
Spor și poftă bună!