Desert prajitura cu iaurt si frisca

de miremirc in Prajituri, 14 Oct 2012 | 382481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g piscoturi
  • 150 g branza almette cu smantana
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 g iaurt cu piersici
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 700 g compot piersici
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si frisca:

Tapetam o forma de chec cu folie alimentara.  Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot ca sa nu depaseasca marginea tavii.

Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.
Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.

Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.

Rasturnam invers pe un platou.

Decor : piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi