Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite

de Toamna07 in Prajituri, 23 Mai 2013 | 124918 vizualizari

 

Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite
Oricine poate transforma o masa intr-un moment de relaxare, incununat, evident, de un desert reusit. Aceasta prajiturica face deliciul unei mese reusite.  Pentru mine prajiturile in foi sunt "the best !

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite

  • Foi:
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte (sau chiar apa)
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
  • 30 linguri de faina
  • un strop de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  •  8 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  •  250 g margarina sau unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite:

Cum se prepara Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite:

Foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza o crema. Apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii unse cu putin ulei. 
Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini. Se coc la 180 de grade cateva minute.

Crema: Incalzim putin laptele si jumatate din el se adauga peste cacao, faina, zahar si amestecam cu un tel. Adaugam apoisi restul de lapte. Punem compozitia pe foc mic si amestecam bine cu un tel pana se ingroasa.
Dam crema la o parte de pe foc si adaugam margarina sau untul, amestecand pana se incorporeaza.
Lasam crema sa se raceasca si la final punem esenta de rom.

Asamblare: Punem in tava prima foiaie, apo impartim crema in 4 parti egale si o distribuim intre foi, inclusiv deasupra.

Dam prajitura la rece si a doua zi o portionam.

Este foarte buna, frageda, cremoasa si desigur, aromata! Pofta buna!

Prajitura Amandina nu se compara cu ce se gaseste in cofetarii, dar si prajitura Felii de trandafir este una care merita incercata.

Un desert imbietor este si Prajitura Tosca

TIPS-URI

1

 Ïngredientele pentru foi sunt pentru 4 bucati, foi coapte pe dosul unei tavi de 22x30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

cornelya 1

09.08.2013, 07:23

hmmm.....am facut-o aseara si azi am taiat-o...e foarte buna! multumesc de reteta! o zi frumoasa!

luizamihaela94 1

26.12.2014, 14:27

Buna! imi spuneti va rog...daca pot inlocui amoniacul cu bicarbonat sau praf de copt?

Cosminam 1

16.08.2020, 19:30

De ce se numește prăjitură cu crema de cacao si rom dacă nu contine nici macar esență de rom? 🤔

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere