Pentru ca aveam o cutie de crema de branza ratacita prin frigider m-am hotarat sa fac o prajiturica. Cu branza si cu ce mai aveam prin casa, pentru ca oricum nu puteam sa ies.
A iesit o prajitura usoara, nu foarte dulce, exact ceea ce imi doream
Tapetam forma in care vom coace prajitura cu unt si faina. Pornim cuptorul la 170 de grade.
Intr-un castron punem oul, praful de sare, zahar, chefirul, esenta de vani;lie si uleiul si mixam bine. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si turnam amestecul in forma. Dam forma la cuptor pentru 15 minute. Pentru crema de branza separam oul. Mixam cele 3 albusuri cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugam crema de branza, smantana, galbenusul siamestecam usor.Adaugam praful de budinca si omogenizam. Scoatem forma din cuptor si turnam amestecul de branza. Punem forma inapoi la cuptor pentru 35-40 de minute pana se rumeneste usor pe margine. Scoatem forma si lasam la racit. Scurgem compotul de cirese.Scoatem samburii, daca are si taiem ciresele in jumatati. Am avut 400 ml zeama de compot Punem intr-o craticioara siropul, zaharul si gelatina si lasam 15 minute. Punem craticioara la foc si infierbantam bine, fara a da in clocot. Lasam sa se racoreasca putin si punem merisoarele congelate in lichid. Lasam sa se raceasca si sa inceapa sa se lege.Putem sa dam la frigider 10 minute pentru a grabi inchegarea. Punem ciresele pe prajitura racita, apoi cu o lingura jeleul cu merisoare. Dam prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore. Portionam in momentul servirii.
1
puteti folosi orice fructe va plac sau aveti la indemana.