Desert pere coapte in sos de ciocolata

de Lau in Dulciuri, 7 Aug 2021 | 1983 vizualizari

 

M-am inspirat de aicihttps://catkitchen.wordpress.com/?s=pere
Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 6 pere
  • 100 g nuca macinata
  • stafide
  • merisoare
  • 6 lingurite miere de albine
  • migdale
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita miere
  • esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere coapte in sos de ciocolata:

Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet.

Taiem varful la fiecare si scoatem samburi.

Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele.

Intr-o tava unsa cu unt adaugam ciocolata rupta bucatele si adaugam perele umplute cu nuca,adaugam cate o lingurita miere de albine(a mea a fost cam inchegata)acoperim cu varful de para.

Dam tava la cuptorul incalzit.

Intre timp pregatim siropul,punem intr-o cratita pe foc ingredientele si lasam pe foc pana ce da in clocot.

Cand ciocolata s-a topit stropim  fiecare para cu siropul obtinut si lasam sa se coaca cca 15 min.

Daca perele se coc mai greu (ca in cazul meu)le mai stropim cu sirop(eu am adaugat cu lingura ca sa fiu sigura ca ies moi):)le adaugam migdalele si mai lasam cateva min la cuptor.

Sunt foarte bune carde,dar eu le prefer reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere coapte in sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid