Acest orange curd este ceva deosebit. O crema fina si aromata care iti incanta papilele de la prima degustare (atunci cand mesteci in cratita). :d :x
Am preparat-o pentru a o folosi la un tort, dar se poate folosi si la tarte, clatite, la ce vreti voi! E o minunatie!
Intr-o craticioara de inox cu fundul dublu se pun galbenusurile si zaharul. Se amesteca bine cu un tel apoi se adauga coaja de portocala si sucul de portocale. Se amesteca bine apoi se pune cratita pe foc mic.
Se amesteca continuu pana se ingroasa crema, vom vedea ca nu curge usor de pe lingura. Se ia de pe foc si se adauga untul rece, taiat bucatele, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se lasa la racit.
Pentru ca eu voi folosi imediat crema, am pastrat-o la rece intr-un bol, altfel se toarna in borcan sterilizat si se pastreaza la frigider pentru mai multe zile.
Pofta buna!
1
Se poate prepara aceasta crema si cu lamaie!
2
Se gateste la foc mic sau se poate prepara la bain marie.
3
Din cantitatile date mi-au iesit 150 g crema!