Desert pandispan simplu

de CameliaR in Dulciuri, 13 Iun 2017 | 9963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zahar pudra +fulgi de cocos (optional)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan simplu:

Intr-un bol, punem zaharul si cele 4 oua.  Adaugam praful de sare si zaharul vanilat. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Compozitia este gata atunci cand pica de pe mixer si lasa urme vizibile.

 Cernem faina. Adaugam cate o lingura in compozitia de oua si zahar. Amestecam cu o paleta sau cu o lingura de lemn, efectuand miscari largi, de jos in sus. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. Tapetam o tava rotunda de 19 cm cu hartie de copt sau cu unt si faina. Turnam compozitia in tava. Nivelam usor. Batem tava de masa de cateva ori. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 20-25 de minute. Pandispanul trebuie sa fie frumos rumenit si sa se desprinda de pe marginea tavii. Verificam cu o scobitoare.

La final, intredeschidem usa aragazului si lasam pandispanul sa se raceasca complet. Cu grija rasturnam usor pandispanul pe o farfurie.  Presaram zahar pudra si fulgi de cocos (optional).

Putem sa il servim ca atare, cu fructe, ciocolata sau inghetata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise