Aluaturi de casa
Savarinele ,un desert preferat in familia noastra!Am ales sa prepar reteta d-nei de 92 de ani,care a fost la emisiunea Chefi la cutite:))))).Prea au laudat-o cei trei chefi!
Siropul
Zaharul se fierbe cu apa pana se topeste zaharul.
Apoi se lasa sa dea 3-4 clocote si se stinge focul.
Se lasa sa se raceasca.
Gemul de visine l-am pus in blender si l-am facut o pasta.
Frisca
Smantana pentru frisca se mixeaza,cand incepe sa se lege adauga zaharul pudra si zaharul vanilat.
Mixeaza pana in momenul in care scoti telurile ,frisca sta mot.
Separam alusurile de galbenusuri.
Adauga un praf de sare peste albusuri ,apoi mixeaza pana obtii o bezea lucioasa.
Adauga vanilia si zaharul in ploaie si mixeaza in continuare pana la topirea zaharului.
Galbenusurile se adauga cate unul mixand in continuare.
Inainte de a adauga faina pune coaja de lamaie rasa.
Scoate telurile mixerului .
Amesteca praful de copt cu faina .
Pune faina peste bezea amestecand de jos in sus cu ajutorul unei spatule sau lingura de lemn.
Unge formele de savarine sau briose cu ulei,pudreaza-le cu faina.
Pune aluatul in forme 3/4 din forma.
Da formele la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 de minute.
Scoate formele din cuptor si lasa sa se raceasca .
Se scot savarinele din forme.
Pune siropul intr-un vas cu gura larga,intr-un castron de preferinta,si introduci fiecare savarina in sirop rotind-o usor pentru a se insiropa.
Pune savarinele pe un platou si taie de la fiecare capacul.
Cu ajutorul unui poch am pus frisca intre capac si blatul savarinei.
Deasupra am uns cu pasta din gemul de visine .
Se lasa la rece 2-3 ore inainte de servire.
1
Incepi cu prepararea siropului pentru a avea timp sa se raceasca.
2
Nu deschide cuptorul in primele 15 minute.