Prajitura Brath

de miremirc in Prajituri, 21 Ian 2011 | 47157 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 140 g zahar,
  • 140 g nuci macinate,
  • 1+1/2 lg faina,
  • 1 plic praf de copt.
  • Crema:  
  • 250 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 7 lgt ness,
  • 150 g nuci prajite si taiate.
  • Glazura:  
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 lg cacao,
  • 3 lg unt,
  • 4 lg apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Ptr. blat : Mixam albusurile tare, apoi adaugam zaharul si galbenusurile;cu o lingura de lemn incorporam faina cu praful de copt si nucile macinate;amestecam cu grija de jos in sus si dam la cuptor;

Ptr. crema : intr-un bol mixam untul spuma; amestecam galbenusurile cu zaharul, pliculetul de zahar vanilat si nessul frecat cu 3 lg de apa fierbinte(lasam sa se raceasca) si din aceasta compozitie punem cate o lingura rand pe rand in untul spumo amestecand incet;obtinem o crema in care adaugam nucile prajite si taiate cu cutitul;intindem peste blat aceasta crema si punem la rece prajitura 30 minute;

Ptr. glazura :  Punem la fiert intr-o craticioara untul impreuna cu apa pana da intr-un clocot;luam apoi de pe foc si adaugam zaharul pudra si cacaoa amestecand bine de tot.lasam putin sa se raceasca si mai amestecam din cand in cand ,apoi punem peste crema rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]