Cum bine stiti, noua ne plac foarte mult checurile. Copiii le mananca cu drag si sunt usor de preparat, iar pentru ca, incet, incet se incalzeste vremea poate fi o buna reteta pentru picnic.
Mixam untul moale cu zaharul, iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam iaurtul si coaja de lamaie si mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt si praful de budinca si le adaugam in compozitie amestecand pana cand se incorporeaza.
La final, adaugam afinele spalate si amestecam usor cu o spatula.
Turnam aluatul in tava de guguluf unsa cu unt.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 45-50 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Lasam putin sa se racoreasca in tava, apoi rasturnam guguluful pe un gratar de bucatarie si il lasam sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit, il pudram cu zahar.