Galustile cu caise sunt la fel de bune ca si cele cu prune. Noua ne plac ambele variante.
Nu cred ca este cazul sa le mai laud ...sunt delicioase! ;) :X
Cartofii curatati, spalati, se taie in cuburi se pun la fiert cu un pic de sare.
Spalam caisele si le scoatem samburii( atentie nu se rup in doua caisele ), adaugam peste ele 3 linguri de zahar si le punem intr-o strecuratoare la scurs.
Intr-o tigaie am topit untul peste care am adaugat pesmetul si am amestecat continuu pana cand pesmetul si-a schimbat culoarea, am adaugat zaharul si scortisoara dupa gust si am oprit focul continuand sa amestec in pesmet.
Dupa ce cartofii au fiert, i-am scurs de apa si i-am lasat sa se racoreasca. Dupa ce s-au racorit, am adaugat doua oua, doua linguri de ulei si i-am pasat. Am trecut la incorporarea fainii treptat ( in functie de faina poate intra mai mult sau mai putin) , am pus sare dupa gust si am framntat un aluat usor lipicios.
Cu mainile infainate am rupt din aluat bucati modelandu-le in forma de bila, am aplatizat-o si in mijlocul ei am asezat caisa iar in locul samburelui scos am pus miez de nuca, am strans si am format bila la loc. Am continuat asa pana am terminat aluatul si caisele. Mi-au iesit in jur de 33 bucati.
Intr-o oala mai mare am pus apa pe jumatate si am lasat sa fiarba, cand apa a dat in clocot am pus galustele si le-am lasat sa fiarba pana s-au ridicat deasupra apei. Cu ajutorul paletei cu gauri le-am scos si le-am tavalit in pesmet.
Foarte bune calde dar si reci. Pofta buna!