Desert cu inghetata de lamaie si fructe tropicale

de katty in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 3612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • inghetata de lamaie (3 galbenusuri,150 gr zahar,1-2 lamai medii,200 ml apa,200 ml frisca)
  • 1 compot de fructe tropicale
  • frunze de menta pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu inghetata de lamaie si fructe tropicale:

Scurgem compotul.Rupem 2-3  piscoturi in jumatati , le asezam pe fundul cupei si le stropim cu zeama de la compot. Asezam deasupra 2 cupe de inghetata si fructe din compot .Ornam cu frunze de menta si servim desertul imediat.

Pentru inghetata de lamaie punem la foc apa cu zaharul , amestecand usor, pana zaharul se topeste si da cateva clocote. Dam vasul jos,punem coaja rasa de lamaie, apoi zeama. Lasam sa se raceasca  putin, apoi turnam in fir subtire pestegalbenusuri, amestecand incontinuu. Punem vasul cu galbenusurile si siropul de lamaie la bain-marie(sau intr-un vas cu fundul dublu la foc mic) si amestecam pana incepe sa se ingroase. Dam vasul jos, il asezam cu fundul intr-un vas cu apa rece si amestecam pana compozitia se raceste. Batem frisca spuma si o amestecam cu crema de galbenusuri. Turnam inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator pana a doua zi, amestecand din cand in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu inghetata de lamaie si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura