Fursecuri spirale

de Miha in Dulciuri, 4 Ian 2011 | 6370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru partea maro:
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~ 2 cani de faina
  • Pentru partea alba:
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~ 2 cani de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri spirale:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte (sau la microunde)si se lasa la racit.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se omogenizeaza. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.  Se da la rece pentru 1 ora.

Se procedeaza intocmai si cu aluatul cu ciocolata alba, care de asemenea se da la rece pentru 1 ora.

Pe masa usor infainata se intind cele 2 parti de aluat, intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 1 cm. Se suprapun cele 2 foi, apoi se ruleaza strans pe latura mare.

Taiem felii groase de cca 1-1.5 cm cu un cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei bucati de ata. Feliile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pana incep sa se rumeneasca pe margini.

N-am mai apucat sa le fac poze individuale, le-am pozat direct in cosul cu bunatati pregatit pentru Mos. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri spirale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]