Desert cu ciocolata cu cocos

de gabrielasfechis in Prajituri, 18 Mai 2017 | 2657 vizualizari

 

Aveam de ceva vreme aceste bombonele in casa si cum abia asteptam sa scap de ele, am zis sa folosesc aceasta reteta care e de chec, dar pe care o folosesc si la briose si cand am chef de ceva mai pufos. In loc de iaurt, am folosit sana si e la fel de bun :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri sana
  • 9 linguri faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 12 bomboele de ciocolata cu cocos/praline
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolata cu cocos:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul, apoi am adaugat sana si am amestecat cu un tel, pana s-a omogenizat bine. Pe urma, am adaugat treptat faina.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au facut spuma. 

Am amestecat cele 2 compozitii si am turnat compozitia, intr-o tava cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt.

Am asezat bombonelele ca un cerc mai aproape de margine, cam maxim 1 cm de la margine, apoi am mai facut inca un cerc pe interior si ultima la mijloc.

Am dat la cuptorul preincalzit, pana s-a copt.

Se portioneaza dupa ce s-a racit.

Pofta buna :)

TIPS-URI

1

puteti pune si nuca in loc e ciocolata...e mult mai bun cu nuca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolata cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone