Prajitura cu mere si gem

de stefy_a in Prajituri, 11 Feb 2017 | 7077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat (pentru o tava de 35x27cm):
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g faina
  • Umplutura 1:
  • 6 mere mai mari
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3 linguri de gris
  • esenta de rom
  • Umplutura 2
  • 400 - 500 g gem de gutui
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gem:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin albicioase, apoi se adauga peste spuma de albusuri. Se amesteca pana la omogenizare si treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura (nu!! cu mixerul!!) pana la incorporarea fainii, apoi compozitia obtinuta se imparte in 3 parti egale si se coc trei foi, la foc potrivit (170 de grade C) pana cand sunt usor rumene; puteti coace un singur blat, pe care apoi il taiati in 3 foi. Cele trei foi se lasa la racit

Umplutura 1:

Merele se curata, se rad, apoi se pun la calit impreuna cu untul si zaharul. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc cca 5-8 min.

Spre final, se adauga si grisul, zaharul vanilat, esenta de rom, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare:

Pe o tava, se pune prima foaie, se intinde compozitia de mere, in strat uniform. Se adauga a doua foaie si peste ea, se pune gemul de gutui, se niveleaza si se adauga ultima foaie de blat. Se lasa la rece pentru 2-3 ore, se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza dupa preferinta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]