Desert cremsnit

de claudiaO in Prajituri, 7 Oct 2019 | 2223 vizualizari

 

Initial crema era destinata unei prajituri alba ca zapada, doar ca nu am reusit foile, care au devenit niste minunati biscuiti pentru copii, iar crema am refolosit-o.
Din ciclul nimic nu se arunca, totul se transforma si refoloseste...

 

INGREDIENTE

  • crema:
  • 10 linguri faina,
  • 1300 ml lapte dulce,
  • 10 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • coaja si zeama de la 1 lamaie jumate,
  • 200 ml smantana de frisca,
  • 250 g unt 82 % grasime
  • foi de cremsnit de la Boromir.
  • Pentru decor zahar pudra vanilat.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsnit:

Am amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe foc cateva minute cat sa devina o budinca buna. Dam la racit, acoperind craticioara cu folie, ca sa nu faca crusta. Cand s-a racit, mixam untul moale cu budinca, vanilia, coaja si zeama de lamaie si la final punem frisca batuta. Iese o crema fina si aerata.

Scoatem foile si punem pe prima jumatate din cantitatea de crema, punem a doua foaie, acoperim cu crema si asezam la final a treia foaie. Asezam deasupra un taler gros si dam la rece pana a doua zi, pentru fragezire.

A doua zi portionam cremsnitul si pudram bine cu zahar pudra vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru cafea