Cand ai musafiri si nu stii ce sa faci :) Un desert rapid si bun !
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, cu uleiul, un praf de sare, laptele si vanilia. Dupa ce le batem bine (sa se topeasca zaharul) adaugam faina si praful de copt care se dau in prealabil prin sita. Luam albusurile si adaugam peste galbenusuri, cu lingura, putin cate putin si amestecam usor.
Impartim aluatul in doua parti, una o mestecam cu merele stoarse bine, iar cealalta cu nuca macinata sau razuita (eu am dat-o prin razatoarea speciala pentru nuca) si cacao.
Punem mai intai aluatul cu mere, intr-o forma de silicon unsa cu putin ulei, apoi amestecul cu nuca si cacao - acesta il punem pe mijloc - cu o scobitoare vom face cercuri pentru a marmora amestecul.
Se introduce forma la cuptor pe o tava de metal. Se lasa la copt pana se coace. Vom face proba cu o scobitoare.
Se lasa la racit si cand s-a racit vom pudra cu zahar pudra.
Pofta mare !