Gogosi din aluat oparit

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 7 Sep 2010 | 16601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 75 ml ulei
  • 150 g faina
  • 1 praf de sare
  • 2 picaturi de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat oparit:

apa,sarea si uleiul  se pun intr-o cratita pe foc.Cand clocotesc se da la minim si se pune faina in bloc(toata,printr-o singura miscare) si se amesteca cu o lingura de lemn pana  se formeaza o bila de aluat.Se pune bila in alt vas,inalt si se lasa sa se racoreasca.Cand se racoreste se pun cele 2 linguri de zahar pudra  si un ou si se mixeaza pana se incorporeaza,apoi se adauga pe rand celelalte 2 oua,mixand bine dupa fiecare.Trebuie sa rezulte un aluat legat si lipicios.Intr-o cratita se pune ulei si cand este incins se ia cu o lingura, trecuta printr-un jet de apa,din compozitie si se pune in cratita.Cand se rumenesc frumos se scot pe un servet absorbant si se pudreaza din belsug.Se poate servi cu sos de ciocolata sau de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat oparit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe de toamna (mere, pere, struguri)