Desert cornulete cu rahat

de Mihaela_Voinea85 in Prajituri, 24 Oct 2012 | 45601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 700 g faina
  • un cub drojdie
  • 1 esenta vanilie
  • 300 g rahat
  • 300 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Se amesteca margarina cu faina si cubul de drojdie si se adauga esenta de vanilie. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 30 minute. Intre timp se taie rahatul in feliute mici.

In functie de tipul de faina folosit este posibil sa fie necesar sa mariti cantitea de margarina sau faina. Ideea este ca trebuie sa obtineti un aluat din care sa puteti intinde cateva foi de aproximativ 3 mm grosime.

Se scoate aluatul de la frigider si se intind pe rad foile de 3 mm grosime pe care le taiem apoi in forme patrate cu dimesiunile dorite. In mijlocul fiecarui patrat se pune o feliuta mica de rahat si apoi se ruleaza de la unul din colturi.

Cornuletele astfel formate se pun in tava (NU este necesar sa fie unsa cu ulei in prealabil) si se dau la cuptor unde se lasa pana se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se dau prin zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bunica 1

22.03.2013, 12:14

La multi ani!Te iertam ca intri asa de rar,ca ne-ai adus cornulete de post

nuti28 1

12.01.2014, 15:53

uau ce bune sint

Bunica 1

22.03.2014, 10:30

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]