Desert clafoutis cu cirese

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Iun 2017 | 5000 vizualizari

 

Se face foarte usor aceasta reteta! Se poate face si cu cirese cu samburi, dar eu am preferat sa ii scot. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
O sa observati ca al meu clafoutis este un pic prea maronit...cuptorul e de vina, nu eu :D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2plicuri de zahar vanilat (2 x 8 g/plic)
  • 240 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • 130 g faina
  • 780 g cirese spalate, fara samburi
  • Diametru tava: 27 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu cirese:

Mai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, untul topit si racit si faina si se omogenizeaza.

Ciresele spalate, fara samburi, se pun intr-o tava unsa cu unt; se toarna aluatul peste ele si se introduce tava la cuptor pana cand clafoutis-ul se incheaga si se rumeneste frumos. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara