Desert ciocolata Duo

de RODIMUR in Dulciuri, 9 Dec 2020 | 8085 vizualizari

 

Îmi place mult ciocolata și nu degeaba prima rețetă serioasă pe care am făcut-o, pe când eram elevă de liceu, a fost acest desert delicios. De atunci am făcut multe kilograme de ciocolată, în fel și chip, iar pe acest site am postat deja șapte rețete, aceasta fiind a opta. De această dată am făcut ciocolata Duo, în două culori și pot spune că a ieșit delicioasă și tare aspectuoasă, ca de obicei.
Eu zic că aceasta este o porție de ciocolată, pe care fiecare o poate tăia cum dorește. De asemenea, dacă veți dori ca ciocolata să nu fie prea înaltă, o puteți turna într-un vas mai larg și veți avea mai multe bucățele, dacă nu le veți tăia prea mari.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciocolata neagră:
  • 250 grame de lapte praf (26% grăsime)
  • 50 grame de cacao de calitate
  • 400 grame de zahăr tos
  • 250 ml de apă
  • 100 grame de unt
  • esență de rom
  • Pentru ciocolata albă:
  • 250 grame de lapte praf (26% grăsime)
  • 200 grame de zahăr tos
  • 100 grame de unt
  • esență de vanilie (migdale, lămâie)
  • 200 ml de apă
  • În plus:
  • unt pentru uns tava în care se va turna ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata Duo:

Pentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe.

Se face un sirop bine legat din apă și zahăr și când este gata se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Se adaugă treptat amestecul de cacao cu lapte praf, amestecând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. Când amestecul de cacao cu lapte praf a fost încorporat și ciocolata s-a omogenizat, se adaugă esența de rom și se amestecă, pentru a se disipa în toată cantitatea.

Se toarnă ciocolata caldă într-o tavă unsă cu unt în prealabil și se lasă în așteptare.

Pentru ciocolata albă se face, de asemenea, un sirop bine legat din apă cu zahăr, iar când este gata, se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Apoi se adaugă treptat laptele praf, amestecând bine, ca să nu rămână cocoloașe. Când ciocolata este omogenă, se adaugă esența (de vanilie, migdale, sau lămâie), se amestecă bine și se toarnă repede (căci aceasta se întărește mult mai ușor decât ciocolata neagră) peste cea cu cacao. 

Se dă ciocolata la răcoare (nu la frigider, căci este încă fierbinte!) și când se întărește, se porționează, după cum dorește fiecare.

TIPS-URI

1

Pentru reușita rețetei, la aceste ingrediente și cantități este necesar să folosiți lapte praf cu 26% grăsime.

2

Amestecați bine cacaua cu laptele praf, ca să nu mai rămână cocoloașe, pentru că este urât și neplăcut să vedem cocloașe albe prin ciocolată.

3

Pentru ca ciocolata (atât cea albă, cât și cea neagră) să se întărească, trebuie să legați bine siropul. Totuși, aveți grijă ca siropul să nu cadă chiar ”bob”, ca la dulceață, pentru că în acest caz, ciocolata s-ar putea zaharisi.

4

Încorporați bine amestecul de cacao și lapte praf în siropul bine legat, în care s-a topit untul, având grijă să nu rămână cocoloașe. Abia apoi adăugați esența de rom și amestecați.

5

Turnați ciocolata caldă în tava unsă cu unt în prealabil.

6

Ciocolata albă se întărește mult mai repede decât cea neagră, așa că pentru prepararea ei trebuie să vă mișcați repede și să nu legați prea tare siropul.

7

Turnați ciocolata caldă peste cea neagră, cât timp este fierbinte. Cum aceasta se întărește repede, dacă nu este netedă la suprafață, puteți să o ”reparați” foarte ușor, cât timp ea mai este caldă. Luați feliuțe subțiri de unt și întindeți-le cu lama lată a unui cuțit, pe ciocolata caldă. Nu folosiți prea mult unt, ci puțin și întindeți-l bine. Toate denivelările se vor repara, iar ciocolata va deveni netedă la suprafață.

8

Lăsați ciocolata să se întărească și răcească într-un loc răcoros, nu în frigider, pentru că încă este caldă.

9

După ce se răcește complet, ciocolata poate fi tăiată cu un cuțit cu lama subțire, umezit ușor în puțină apă rece.

10

Porționați ciocolata așa cum vă place și păstrați-o în recipiente curate și închise ermetic, ca să nu atragă alte mirosuri.

11

Este bine să păstrați ciocolata la rece, până ce se epuizează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata Duo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa