Desert cheesecake zebra cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 8 Mar 2017 | 4381 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente (tava 20 cm):

  • blat:
  • 200 g biscuiti cu cacao
  • 100 g unt
  • umplutura:
  • 400 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake zebra cu ciocolata:

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 


Separi albusurile de galbenusuri si bati bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si mixezi pana obtii o bezea. Adaugi branza si galbenusurile si mixezi compozitia cu un mixer vertical pentru a obtine o crema cat mai fina. (daca folosesti doar mascarpone nu e necesar). Adaugi faina cernuta si amesteci usor. Imparti compozitia in 2 parti egale. 


Topesti ciocolata maruntita in cuptorul cu microunde (sau pe baie de aburi) si adaugi o lingura din crema de branza si amesteci pana cand se omogenizeaza. Intr-unul din vase, adaugi cacaua si crema de ciocolata si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia.
Pui o lingura mare de crema de ciocolata si apoi adaugi o lingura de crema alba, in centru, peste blatul de biscuiti. Alternezi cele 2 creme pana cand se termina compozitia. Scuturi bine tava pentru a se aseza crema cat mai bine si pentru a nu ramane goluri de aer (mie mi-au ramas cateva).
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru o ora. Il lasi la temperatura camerei sa se raceasca si apoi dai cheesecake-ul la rece pentru o ora. Il transferi pe un platou si il servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake zebra cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si banane