Treaba e urmatoarea, ca Mami, bunica din partea mamei facea un chec delicios, nu stiu reteta, ea nu mai este, caietul ei cu prajituri a disparut... dar am gasit ceva asemanator, tot prin niste retete de-ale ei vechi... si am executat acest delicios si pufos chec...
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine.
Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim compozitia, un sfert in care adaugam cacao si trei sferturi ramane alba.
Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac si apoi turnam din compozitia alba in ambele tavi si la fel si compozitia maro, iar cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru 45 de minute si facem testul scobitorii. Scoatem din cuptor tavile, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.
Pufos si aromat!
1
Cantitatile sunt pentru doua checuri.
2
Albusurile se bat foarte bine, ca sa creasca frumos si pufos.
3
Nu este nevoie de praf de copt.