Desert chec cu dulceata de dovlecei

de Lau in Prajituri, 15 Apr 2018 | 3158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • zeama si coaja de la 1/2 lime
  • coaja de portocala
  • 200 g dulceata de dovlecei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu dulceata de dovlecei:

Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu laptele si uleiul.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza si adaugam faina, coaja de lime si portocala si amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

La final adaugam praful de copt stins in zeama de lime, esenta de vanilie si dulceata.

Amestecam usor si turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea(cam 30 min la 180 grade).

Eu am dublat cantitatile pentru a face doua checuri si in unul am oprit 2 linguri de compozitie in care am amestecat o lingura cacao si o lingura lapte si am facut un chec marmorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu dulceata de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec "spate de caprioara"