Desertul delicios si aromat, ideal in sezonul rece
Intr-un bol se mixeaza 2-3 minute ouale pana devin spumoase. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza inca 3-4 minute pana se topeste complet.
Se pun laptele si uleiul, apoi esenta, coaja de citrice si praful de sare. Se mixeaza inca 2 minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine. Pentru ca sunt mai lenesa, eu folosesc hartiute pt briose, pe care le asez in forma fara sa fie nevoie sa o tapetez.
Formele de briose se umplu cu aluat pana la jumatate, apoi se pun fructele de padure si ciocolata.
Se pun in cuptorul preincalzit la 200 grade C si se coc timp de 25 min la 180 grade C. Eu le asez intotdeauna pe nivelul din mijloc al cuptorului, pentru a se coace uniform.
Cand sunt gata, se scot foarte usor cu ajutorul hartiutelor din tava, se lasa 5 min sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar sau se pot glazura.