Cum se prepara visinata

de Bucataras in Bauturi, 6 Iul 2016 | 9983 vizualizari

 

Cum se prepara visinata. Daca pana acum luai visinata de la vreo ruda, e momentul sa inveti sa o faci tu.

 

INGREDIENTE

  • 300 de grame de visine
  • 300 grame de zahar
  • 500 ml alcool peste 90 de grade din cereale
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se prepara visinata:

  1. Cum se prepara visinata
  2. Pentru un litru de visinata ai nevoie de 300 de grame de visine, 300 grame de zahar si 500 ml alcool peste 90 de grade din cereal.
  3. Pentru visinata perfecta, alegeti visine bine coapte si puneti-le intr- o sticla sau damigeana, in straturi alternative cu zahar. Atentie, ultimul strat sa fie de zahar!
  4. Ca sa aromatizati putin visinata, puteti adauga la macerarea coaja de la o lamaie sau o jumatate de baton de vanilie.
  5. Inchide-ti sticla si lasati la macerat cam 3 - 4 saptamani
  6. Macerarea in zahar e completa cand in sticla s-a format un sirop dens. E momentul sa adaugam alcoolul, agitam sticla si mai lasam la macerat inca 2-3 saptamani. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se prepara visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

06.07.2016, 19:27

Daaa, e timpul sa facem o visinata sa avem pentru la iarna!

Bya Ralu 1

06.07.2016, 20:37

asta o gustam la intalnire,da? )

tina58 1

07.07.2016, 10:14

Nu este prea tare alcoolul care este si foarte scump? Se poate folosi votca obisnuita?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se prepara visinata