Cuib de viespi cu nuca si scortisoara

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 19 Mar 2012 | 24799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 270 gr faina;
  • 1 galbenus;
  • 2 linguri de zahar;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 1 plic de drojdie uscata;
  • 100 ml lapte;
  • 2 linguri de ulei;
  • Un praf de sare;
  • Coaja de lamaie
  • Pentru umplutura :
  • 150 gr nuca macinata;
  • 4 linguri de zahar;
  • O lingurita de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi cu nuca si scortisoara:

Intr-un bol se amesteca faina, drojdia, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul de ou, sarea si coaja de lamaie, dupa care se adauga uleiul si laptele caldut. Aluatul se framanta pana devine o compozitie omogena si putin elastica, dupa care se lasa la dospit aproximativ o ora

Intre timp se amesteca nuca cu zaharul si cu scortisoara

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa unsa cu ulei o foaie de aluat destul de subtirica

Nuca, zaharul si scortisoara se intind peste foaia de aluat, dupa care se ruleaza astfel incat sa iasa o spirala cat mai deasa

Aluatul astfel rulat se taie in rondele groase de 3-4 cm si se aseaza pe tava tapetata cu hartia de copt

Tava se baga la cuptorul preincalzit si se lasa pana aluatul prinde o culoare aurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi